Premietanie filmu “Život v oblakoch”

Milí priatelia,
v rámci ekologického krúžku GAIA Vám 8.marca o 17:00 (miestnosť CH1-2) prinášame premietanie prvého dokumentárneho filmu z trilógie Tajomné Karpaty z dielne Arolla Film. Súčasťou premietania bude aj diskusia s režisérom a scenáristom filmu – Erikom Balážom, známym ekológom a odborníkom na divokú prírodu. Film vznikol v koprodukcii s RTVS – Rozhlas a televízia Slovenska.

“Ako na Noemovej arche plávajúcej časom, prežívajú v Tatrách kamzíky spolu s ďalšími obyvateľmi arktickej prírody už viac ako desaťtisíc rokov. V tomto vysokohorskom prostredí, ktoré je polovicu roka pokryté snehom, je človek dodnes len príležitostným hosťom. Aj vďaka tomu sú Tatry stále jedinečným ostrovom divokej prírody. Život v oblakoch je plný protikladov. Krehké kamzíčatká akoby ani nepatrili do tohto drsného prostredia. No na výčiny počasia sú výborne adaptované a naplno si užívajú život v týchto nehostinných podmienkach. Nenechajú sa zaskočiť ani jarným snežením. Počas leta vychádzajú do kráľovstva kamzíkov aj jelene a medvede, ktorých osudy sa nečakane prelínajú v období vášnivej jelenej ruje. No najväčšou skúškou v živote kamzíkov je zima. Počas nej čelia hlbokému snehu, víchriciam, lavínam a hladu. Akoby to nestačilo, predátori sa pokúšajú uloviť oslabené zvieratá. A tak do kráľovstva kamzíkov prichádza aj najtajomnejší obyvateľ hôr – rys.” (oficiálny text distribútora)

Viac o udalosti na našej FB stránke

Ste srdečne vítaní a tešíme sa na Vás!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/doc/www.ekologiauk.sk/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *